BERAL MADRA-PRESS RELEASE-BASIN BÜLTENİ-JULY/TEMMUZ 2016

 

DSC_2617

BM Çağdaş Sanat Merkezi
BM Contemporary Art Center
www.beralmadra.net
madraberal@gmail.com
ADRESS: İSTİKLALİM SOK.13#1 UYSAL APT.ALTINTEPE-MALTEPE 34840-ISTANBUL-TR –

PRESS RELEASE

As one of the founders and artistic director of the gallery I announce that I have terminated my partnership and mission in KUAD GALLERY due to the austere economic and political developments in Turkey as well as to the artistic and cultural state of affairs in Istanbul, written about in my essay and interviews:

https://www.academia.edu/10057502/ISTANBUL_FROSTY_SPOT_OF_CONTEMPORARY_ART

http://www.taz.de/1/archiv/digitaz/artikel/?ressort=hi&dig=2015%2F01%2F10%2Fa0045&cHash=b372699650b4d7bbdc99c9fda0f9f454

http://t24.com.tr/haber/beral-madra-iktidarin-zihin-ve-estetik-yapisi-osmanlidan-geride,251200

KUAD Gallery, founded in 2011, served as a contemporary art and culture space for artworks and art events. The main concern of KUAD Gallery was to host and promote local and international artists and interdisciplinary exchange. KUAD created a mutual perceptive communication between the audiences and the artists. KUAD Gallery was open to short or long term contracts of art, design and culture with private and official local and international institutions, governments and NGO’s. The artworks were on sale for collectors and dealers for the benefit of the centers maintenance, residency programs and artist’s projects.

The exhibitions within these objectives and concepts realized in Kuad Gallery can be seen in www.kuadgallery.com

I would like to thank all the artists who participated in the exhibitions I have curated and organized during 2011-2016 period, to curators who generously worked for the gallery, to art critics, press and media members who have contributed to our public relations as well as to prestigious sponsors and collectors.

Currently I am working as an independent curator and art critic and as the director of BM Contemporary Art Center 35 years Archive of local and international contemporary art and culture.

Archive will be opened 2017 to curators, researchers, and academicians.

Forthcoming Exhibition: 5th Çanakkale Biennial www.canakkalebienali.com


BASIN BÜLTENI

 Galerinin kurucularından birisi ve sanat yönetmeni olarak, KUAD GALERİ’deki ortaklığım ve görevimi Türkiye’deki ekonomik ve siyasal gelişmelere ve https://www.academia.edu/10057502/ISTANBUL_FROSTY_SPOT_OF_C

http://www.taz.de/1/archiv/digitaz/artikel/?ressort=hi&dig=2015%2F01%2F10%2Fa0045&cHash=b372699650b4d7bbdc99c9fda0f9f454

http://t24.com.tr/haber/beral-madra-iktidarin-zihin-ve-estetik-yapisi-osmanlidan-geride,251200

de okuyabileceğiniz yazıda ve söyleşilerde belirttiğim nedenlerle sonlandırdığımı bildiriyorum.

Ekim 2011’de kurulan KUAD Galeri çağdaş sanat yapıtlarının ve çağdaş sanat etkinliklerinin düzenlendiği bir galeri olarak işlevini sürdürdü. KUAD Galeri’nin başlıca amacı yerel ve uluslararası sanatçılara ev sahipliği yapmak ve destek vermek ve disiplinler arası kültür alışverişine katkıda bulunmak, uluslararası düzeyde çağdaş sanat etkinlikleri, sergileri tasarlamak ve düzenlemek, sanatsal projeleri yönetmek, yerel ve uluslararası  küratörler, akademisyenler ve yazarlara hizmet verebilen sergiler ve yayınlar hazırlamak, edisyonlar, çoğaltmalar, sanatçı kitapları ve tasarım nesnelerinin üretimlerine katkıda bulunmak olarak belirlenmişti.

Bu bağlamda gerçekleştirilen sergiler www.kuadgallery.com’da izlenebilir.

2011-2016 döneminde küratörlüğünü ve yönetimini yaptığım tüm sergilere katılan sanatçılara, benimle birlikte çalışmayı kabul eden tüm küratörlere, sergilerin duyurusunu ve tanıtımını yapan sanat eleştirmenleri, basın ve medya üyelerine ve sponsorlar ve koleksiyonculara teşekkür ederim.

Bağımsız küratör ve sanat eleştirmeni, 35 yıllık Türkiye ve uluslararası çağdaş sanat ve kültür arşivini kapsayan BM Çağdaş Sanat Merkezi yöneticisi olarak işime devam etmekteyim. Arşiv 2017’de küratörler, araştırmacılar ve akademisyenlere açılacaktır.

Gelecek Sergi: 5. Çanakkale Bienali www.canakkalebienali.com